logo-assist-low.png

Java e përqafimeve falas në Assist Digital Albania

Nga data 29 maj deri më 4 qershor 2023, punonjësit dhe vizitorët në zyrat e tyre në Tiranë dhe Durrës u mblodhën së bashku për të përhapur dashurinë, harmoninë dhe ndërgjegjësimin për shëndetin mendor nëpërmjet fuqisë së përqafimeve.

Java e përqafimeve falas në Assist Digital Albania

 

Në botën e sotme me ritme të shpejta dhe dixhitale, është e lehtë të neglizhohet rëndësia e lidhjes njerëzore dhe dhembshurisë. Megjithatë, Assist Digital Albania e njohu këtë nevojë dhe organizoi një event të jashtëzakonshëm – Javën e Përqafimeve Falas. Nga data 29 maj deri më 4 qershor 2023, punonjësit dhe vizitorët në zyrat e tyre në Tiranë dhe Durrës u mblodhën së bashku për të përhapur dashurinë, harmoninë dhe ndërgjegjësimin për shëndetin mendor nëpërmjet fuqisë së përqafimeve.

Promovimi i ndërgjegjësimit për shëndetin mendor:

 

Java e Përqafimeve Falas në Assist Digital Albania synoi të nxjerrë në pah rëndësinë e shëndetit dhe mirëqenies mendore. Aktiviteti u dha një mundësi njerëzve që të largoheshin nga rutinat e tyre, të përqafonin njëri-tjetrin dhe të shprehnin kujdes dhe ndjeshmëri të vërtetë. Akti i përqafimit ka qenë prej kohësh i njohur për çlirimin e oksitocinës, një hormon që nxit ndjenjat e besimit, lumturisë dhe lidhjes. Duke inkurajuar përqafimet, Assist Digital Albania synoi të krijonte një mjedis mbështetës dhe të destigmatizonte bisedat rreth shëndetit mendor.

 

Krijimi i një atmosfere pozitive:

 

Gjatë gjithë javës, zyrat në Tiranë dhe Durrës u shndërruan në hapësira të ngrohta dhe mikpritëse. Çdo mëngjes, punonjësit dhe vizitorët u pritën me buzëqeshje, duke i ftuar ata të bashkoheshin me lëvizjen Free Hugs. Akti i thjeshtë i ofrimit të një përqafimi krijoi një mundësi që njerëzit të lidhen në një nivel më të thellë, duke nxitur një ndjenjë përkatësie dhe bashkimi.

Respektimi i kufijve personalë:

 

Ndërsa Java e Përqafimeve Falas ishte një gjest vullneti i mirë dhe mbështetje, është e rëndësishme të pranohet se jo të gjithë dëshironin kontakt fizik. Assist Digital Albania ishte e ndërgjegjshme për preferencat individuale dhe u sigurua të theksonte pëlqimin dhe të respektonte kufijtë personalë. Posterat dhe informacioni rreth aktivitietit u vendosën në mënyrë strategjike për të siguruar që të gjithë të ishin në dijeni të ngjarjes dhe të mund të zgjidhnin të merrnin pjesë vullnetarisht. Kjo qasje gjithëpërfshirëse i lejoi njerëzit të përfshiheshin në ngjarje sipas niveleve të tyre të rehatisë.

Promovimi i mënyrave alternative të mbështetjes:

Assist Digital Albania pranoi se prekja fizike mund të mos jetë forma e preferuar e mbështetjes për të gjithë. Për t’iu përgjigjur nevojave të ndryshme, ata ofruan rrugë alternative për të shprehur kujdesin dhe mirëkuptimin. Individët që preferojnë të marrin pjesë pa përqafim mund të përfshihen në aktivitete si shkrimi i mesazheve mbështetëse, krijimi i artit ose ndarja e fjalëve të mira. Këto alternativa inkurajuan individët që të kontribuojnë në kauzën duke qëndruar besnikë ndaj niveleve të tyre të rehatisë.

Ndikimi dhe reflektimi:

Java e Përqafimeve Falas në Assist Digital Albania la një ndikim të thellë si te pjesëmarrësit ashtu edhe te organizata në tërësi. Shumë njerëz përjetuan një ndjenjë të rinovuar të mirëqenies emocionale dhe u ndjenë të vlefshëm në betejat e tyre. Ngjarja ofroi një mundësi për biseda të hapura për shëndetin mendor, duke thyer barrierat dhe duke reduktuar stigmën që e rrethon atë. Punonjësit dhe vizitorët shprehën mirënjohjen e tyre për iniciativën, duke theksuar efektet pozitive që ajo pati në lumturinë dhe lidhjen e tyre të përgjithshme.

Java e Përqafimeve Falas e organizuar nga Assist Digital Albania rezultoi të jetë një platformë e fuqishme për promovimin e ndërgjegjësimit për shëndetin mendor dhe nxitjen e një kulture dhembshurie. Duke inkurajuar prekjen fizike dhe mjetet alternative të mbështetjes, aktiviteti tregoi se aktet e vogla të mirësisë mund të bëjnë një ndryshim të rëndësishëm në jetën e njerëzve. Nëpërmjet kësaj nisme, Assist Digital Albania tregoi përkushtimin e tyre për mirëqenien e punonjësve dhe krijoi një mjedis ku individët ndiheshin të mbështetur, të vlerësuar dhe të kuptuar. Është një kujtesë për të gjithë ne që t’i japim përparësi lidhjes njerëzore dhe të shtrijmë ndjeshmërinë ndaj atyre që na rrethojnë, duke e bërë botën një vend më të mirë, përqafim pas përqafimi.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Tema të tjera

Uncategorized

Fuqia Transformuese e Leximit – Gëzuar Ditën e Libërdashësve!

9 Gusht, 2023
Në një epokë të dominuar nga ekranet, kënaqësi të shpejta dhe ritmi i pamëshirshëm i jetës moderne, të lexuarit mund të duket si një relike e çuditshme e së shkuarës.
Evente

Përhapim buzëqeshje dhe krijojmë kujtime: Festimet e Ditës së Fëmijëve në Assist Digital

14 Qershor, 2023
Dita e Fëmijëve është një rast i veçantë që sjell gëzim dhe lumturi për fëmijët në mbarë botën. Në Assist Digital, festa u zhvillua në 1 Qershor, ku punonjësit u mblodhën për ta bërë këtë ditë të paharrueshme për të vegjlit.
Evente

Java e përqafimeve falas në Assist Digital Albania

14 Qershor, 2023
Nga data 29 maj deri më 4 qershor 2023, punonjësit dhe vizitorët në zyrat e tyre në Tiranë dhe Durrës u mblodhën së bashku për të përhapur dashurinë, harmoninë dhe ndërgjegjësimin për shëndetin mendor nëpërmjet fuqisë së përqafimeve.

Pozicione pune vakante në:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Zagreb
Rijeka
Belgrado
Tunis
logo-assist-low.png